Aankomst etappe wielerevenement in Hoeksche Waard definitief van de baan

Dit item is verlopen op 10-08-2017.

(10-07) Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) en de organiserende stichting hebben besloten te stoppen met hun poging om de aankomst van een etappe van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour) binnen te halen. Na een aantal jaar in gesprek te zijn geweest met eventorganisatie Golazo en andere uitvoerende en ondersteunende partijen blijken de financiële risico’s te groot. De tour doet in 2018 dan ook definitief niet de Hoeksche Waard aan.

Nieuwe naam

De nieuwe naam voor de wielerkoers is de belangrijkste factor waardoor het lastig is om het evenement financieel sluitend te krijgen. BinckBank Tour is – zeker in Nederland - minder toonaangevend en dat heeft consequenties voor het nevenprogramma. Er kunnen namelijk minder activiteiten rondom het wielerevenement georganiseerd worden.

UCI World Tour

De Binckbank Tour, voorheen Eneco Tour, is een jaarlijkse wielerkoers voor profwielrenners. De tour vindt meestal plaats in de maand augustus en maakt deel uit van het UCI World Tour klassement, één van de belangrijkste wielercompetities van de wereld. De wedstrijd wordt verreden in Nederland en België. Golazo is de eventorganisatie die het evenement in Nederland en België verkoopt.

Dit is een bericht van Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Aankomst etappe wielerevenement in Hoeksche Waard definitief van de baan
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden