Cursus Digisterker: aan de slag met de gemeentelijke website

(09-08) De overheid gaat digitaal! Jij ook? De cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg.
Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Het heeft natuurlijk voordelen om er de deur niet voor uit te hoeven. Maar misschien ben je er niet zo handig in of vind je het een beetje eng. Als dat zo is steek je zeker wat op van de cursus Digisterker: aan de slag met www.cromstrijen.nl.

Wat leer je bij deze cursus?

In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid. Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.

De cursus is voor inwoners van de gemeente Cromstrijen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Vraag er naar in de bibliotheek.

Meer informatie

Deelname kost € 20,00 of € 15,00 met je biebpas. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. Voor meer info kun je contact opnemen met de Bibliotheek via: rvankints@debhw.nl of 0186-653432 en vraag naar Rida van Kints. De cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur en vinden plaats op dinsdagochtenden in de Bibliotheek Numansdorp.

Data

Bibliotheek Numansdorp, 9.30 – 12.00 uur op:

  • dinsdag 8 november
  • dinsdag15 november
  • dinsdag 22 november
  • dinsdag 29 november

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden

Dit is een bericht van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Cursus Digisterker: aan de slag met de gemeentelijke website
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden