Gemeenteraad en college toeren langs projecten

Dit item is verlopen op 01-06-2017.

(11-05) Hoe laat je ‘papieren’ besluiten meer tot de verbeelding spreken? Deze vraag speelde bij het gemeentebestuur. Om maar meteen spijkers met koppen te slaan, hielden de gemeenteraad en het college van Cromstrijen onlangs een tour langs diverse projecten in Klaaswaal en Numansdorp.

Na een gezamenlijke lunch op het gemeentehuis brachten de raads- en collegeleden eerst een bezoek aan de Hendrikshoeve in Numansdorp. De Hendrikshoeve is een woonlocatie van Gemiva waar 22 volwassen mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap wonen. De gemeente is in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor (dagelijkse) begeleiding van mensen die dat nodig hebben. Gemiva verzorgt deze begeleiding op basis van een contract met de gemeente. De raads- en collegeleden kregen hier tekst en uitleg over het dagelijkse reilen en zeilen op deze locatie en werden vervolgens rondgeleid in deze prachtig verbouwde monumentale hoeve.

Vervolgens toerden zij verder richting Klaaswaal, waar door collegeleden een toelichting werd gegeven op de bestaande plannen over de inrichting van de dorpskern, de verkeersveiligheid op en rond de Molendijk en op het gebruik van het gebouw de Hoeckenisse.

Na de wandeling in Klaaswaal ging de tour terug richting Numansdorp. Het gezelschap ging daar langs de toekomstige Torensteepolder, de Dorpshaven, de winkelstraat en langs de voormalige gemeentewerf aan de Vlielanderstraat. Ook hier gaven de collegeleden toelichting op de diverse plannen die in ontwikkeling zijn.

De raadsleden vonden de projectentour erg nuttig. Een goede manier om de plannen waarover zij op papier zijn geïnformeerd nu in de praktijk te zien en te horen.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Gemeenteraad en college toeren langs projecten
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden