Groene vingers? Adopteer een stukje groen!

(26-02) Het groen in uw woonomgeving is vaak sober ingericht met struiken die makkelijk zijn te onderhouden, maar vaak minder fleurig en kleurig zijn. Hierin kunt u samen met uw buurtgenoten verandering in aanbrengen, door het openbaar groen te adopteren en een beter aanzien te geven. De gemeente start de mogelijkheid tot groenadoptie voor een proefperiode van twee jaar, ingaande op 1 januari 2016.

Wat is groenadoptie?

Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van een stukje openbaar groen, bijvoorbeeld het aangrenzende plantsoen aan uw huis of een groenvak bij u in de straat. U onderhoudt een stukje openbaar groen alleen, samen met de buren of mogelijk zelfs met een hele straat. U bepaalt daarmee zelf het aanzicht van het openbare groen in uw directe woon of werkomgeving.

Bij adoptiegroen blijft het groenvak eigendom van de gemeente, waarbij het dus ook openbaar toegankelijk blijft. Dit in tegenstelling tot de mogelijkheid om snippergroen te huren van de gemeente, waarbij u als inwoner de grond – tegen betaling – voor uw eigen gebruik kunt inrichten.

Wat mag ik doen?

Bijna alle ‘standaard’ onderhoudswerkzaamheden kan en mag u zelf uitvoeren. Daaronder verstaan wij het aanplanten van bollen, knollen, één en twee jarige planten, vaste planten en heesters, het verwijderen van ongewenste kruiden, uitharken van het groenvak, voor- en najaar snoeiwerkzaamheden van beplanting, knippen van overhangend groen en hagen, verwijderen van zwerfvuil en oud blad, maaien en afruiven van gazon.

Krijg ik er iets voor?

Voor groenadoptie krijgt u geen geld van de gemeente, maar u heeft natuurlijk wel de voldoening van uw werk. Door uw eigen bijdrage en extra aandacht ziet het groenvak er waarschijnlijk mooier uit dan wanneer de gemeente het onderhoud verzorgt. De gemeente wil met de groenadoptie ook de betrokkenheid stimuleren van bewoners bij hun woonomgeving.

Ja, ik wil mijn groene vingers inzetten!

Laat het ons weten. U kunt hiervoor contact opnemen met de opzichter groen, via telefoonnummer (0186) 655200. Meer informatie vindt u ook op onze website.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Groene vingers? Adopteer een stukje groen!
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden