Let op fondsenwerving, verkopers en collectanten zonder vergunning!

Dit item is verlopen op 28-03-2017.

(28-02) Wij krijgen regelmatig meldingen van inwoners over fondsenwervers, collectanten en verkopers. Deze personen die aan uw deur komen, moeten in het bezit zijn van een vergunning. Deze vergunning moeten zij tonen wanneer u hiernaar vraagt. Als de vergunning niet getoond kan worden kunt u het beste bellen met de politie op telefoonnummer 09008844.

Direct dialogue

Een nieuwe vorm van werven is ‘direct dialogue’. Direct dialogue is een methode waarbij mensen worden aangesproken en gevraagd om donateur, lid te worden van een instelling voor een goed doel of een abonnement af te sluiten bij een energiemaatschappij. Hierbij bieden ze een intekenlijst aan. Het publiek geeft een machtiging af. Het is een wervingsmethode die de laatste jaren snel populair is geworden. Ook deze manier van werven is vergunning plichtig.

Op onze website kunt u alle verleende collecte- en verkoopvergunningen vinden onder Actueel> Bekendmakingen > Algemene plaatselijke verordeningen > verleende besluiten. Ook kunt u de zoekfunctie van de website gebruiken en daar de naam van de stichting in vullen. Als u twijfelt kunt u altijd aan de collectant of donateurwerver vragen of hij/zij in het bezit is van een vergunning. Deze vergunning moet de donateur altijd kunnen tonen, alleen mondeling is dus niet voldoende. Wanneer dit niet het geval is vragen wij u de politie te bellen en de gemeente te informeren.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Let op fondsenwerving, verkopers en collectanten zonder vergunning!
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden