Ontbijten met burgemeester en wethouder

Op woensdagochtend 8 november hadden we op het gemeentehuis 42 wel hele bijzondere gasten.

Kinderen van de basisscholen De Blieken, De Bron, De Dubbeldekker, De Vliet, Groen van Prinsterer en de Takkenbosse waren te gast voor het jaarlijkse schoolontbijt met burgemeester Luteijn en wethouder Paans.

Gezond ontbijten

Omdat veel scholieren vaak niet, of niet gezond ontbijten, wordt met het Nationaal Schoolontbijt al 15 jaar op rij aandacht gevraagd voor een gezonde ochtendmaaltijd. Dit jaar organiseerde gemeente Cromstrijen zelf het ontbijt en werden de kinderen verwelkomd met gezonde broodjes en fruit.

Vragen stellen

Burgemeester Luteijn en wethouder Paans schoven van tafel naar tafel om daar in gesprek te gaan met de scholieren. Dat leverde leuke momenten op. Waar eerst nog verlegen gereageerd werd, durfden de kinderen tegen het einde van het ontbijt steeds meer te vragen aan de burgemeester en wethouder.

Zo was één van  de kinderen wel erg benieuwd of de ketting van de burgemeester helemaal van zilver is. Waarop burgemeester Luteijn vertelde over de samenstelling van de ketting en dat in de ketting symbolen zijn verwerkt voor onze beide dorpen, Klaaswaal en Numansdorp.

Vertellen wat de gemeente doet

Wethouder Paans liet de kinderen onder andere een filmpje zien over de vernieuwde rotonde aan de Energieweg. En ook kregen de kinderen een korte uitleg over hoe de gemeente werkt, met raadsvergaderingen en begrotingen. Het filmpje over de begroting zette dat nog eens wat extra kracht bij.

De scholen presenteren zich

De reacties van zowel de kinderen als de begeleiders die namens de scholen mee kwamen, waren enthousiast. Iedere school had nog een attribuut meegenomen wat uitbeeldt waar die school voor staat. Van vlaggetjes en naamkaartjes tot lichtbakken. En van kettingen tot een mooie jaarplanning. De scholen hadden allemaal erg hun best gedaan zichzelf te presenteren. En gaven op die manier ook een kijkje in hun keuken.

Zo hebben burgemeester, wethouder en de kinderen van elkaar geleerd en met elkaar kennis gemaakt. Het was een geslaagde ochtend!  

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Ontbijten met burgemeester en wethouder
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden