Start pilot: Winners Café in het weekend langer open

Dit item is verlopen op 11-08-2017.

(11-07) Winners Café mag op vrijdagavond en zaterdagavond tot uiterlijk 05.00 uur open zijn. Dit geldt voor de pilot die loopt van 14 juli tot en met 31 december 2017. “Met deze verruimde openingstijden hoop ik dat de bezoekers van Winners Café het café gespreid verlaten”, aldus burgemeester Jan Luteijn. “Voorheen stonden bezoekers met z’n allen om 03.00 uur buiten. Dat veroorzaakte veel overlast voor de omwonenden. Ik hoop dat deze pilot de overlast vermindert.”

De exploitant van Winners Café vroeg een nieuwe vrijstelling sluitingsuur aan. Een vrijstelling met zulke openingstijden krijgt de exploitant niet gelijk. Daarom besloot de gemeente Cromstrijen te starten met een pilot. Deze pilot houdt in dat Winners Café om uiterlijk 05.00 uur sluit voor de periode van 14 juli tot en met 31 december 2017 op vrijdag en zaterdag.

Voorwaarden

Tijdens deze pilot gelden diverse voorwaarden waarop politie en toezichthouders kunnen handhaven. Hiermee hopen de gemeente en de exploitant de overlast tot een minimum te kunnen beperken. Zo mogen er geen nieuwe bezoekers komen vanaf 01.00 uur en moet de exploitant beveiligers inzetten. Naar aanleiding van gesprekken met omwonenden zijn ook nog aanvullende voorwaarden opgenomen in de pilot. Deze hebben betrekking op onder andere het deurbeleid en het opruimen van zwerfafval.

Na de pilot volgt er een evaluatie en bepaalt de burgemeester of toestemming voor verruimde openingstijden voor onbepaalde tijd wordt verleend.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | Start pilot: Winners Café in het weekend langer open
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden