'Woning isoleren? Vraag subsidie aan!

Dit item is verlopen op 03-04-2017.

(06-03) Het Regionaal Energieloket Hoeksche Waard wil de inwoners van de Hoeksche Waard attenderen op de mogelijkheid om voordelig isolerende maatregelen in hun woning te treffen.

De Rijksoverheid stelt isolatiesubsidie beschikbaar

Wij willen u graag wijzen op de isolatiesubsidie die het Rijk aan woningeigenaren/bewoners beschikbaar stelt. Voor woningeigenaren/bewoners is het totaal beschikbare subsidiebudget tot 1 januari 2018 € 35,7 miljoen. Voor Verenigingen van Eigenaren komt het totaal beschikbare budget tot 1 januari 2018 op € 6 miljoen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het gebouw.

Woningeigenaren/bewoners en Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidieaanvragen indienen voor isolerende maatregelen. Zij moeten minimaal twee soorten isolerende maatregelen treffen van voldoende omvang, bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.

In mei 2017 gaat een nieuwe actie collectieve aankoop zonnepanelen van het Regionaal Energieloket Hoeksche Waard van start. Doet u bijvoorbeeld mee aan deze collectieve aankoop dan kunt u evengoed de subsidie daarvoor aanvragen bij het rijk als u ook nog een tweede isolatiemaatregel treft. Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van de rijkssubsidie op de site www.energiebesparendoejenu.nl.

Wat kost een isolatiemaatregel

Uit onderzoek is gebleken dat huiseigenaren het moeilijk vinden om de kosten en opbrengsten van maatregelen goed in te schatten. Bovendien wordt gedacht dat het overlast en rommel geeft. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie € 2.100, de besparing is € 550 per jaar. Vloerisolatie kost gemiddeld € 1.800, de besparing is € 210 per jaar. Wie twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan daarvoor ongeveer 20% subsidie krijgen. Zo’n 12.000 huiseigenaren hebben de afgelopen vijf maanden al subsidie aangevraagd voor woningisolatie.

Matig geïsoleerd

In bijna alle huizen in Nederland is wel iets aan isolatie gedaan, maar vaak nog niet grondig. Veel oudere huizen, gebouwd vóór 1992, zijn maar gedeeltelijk of matig geïsoleerd. Vooral de isolatie van de gevel en de vloer ontbreekt. Het verbeteren van woningisolatie past in het beleid van de overheid om de uitstoot van CO2 te verlagen. Bovendien scheelt het in de stookkosten en levert het meer comfort op.

Regionaal Energieloket Hoeksche Waard

Het Regionaal Energieloket voor de Hoeksche Waard is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de vijf samenwerkende gemeenten. Het Regionaal Energieloket faciliteert woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. Kijk voor meer informatie op www.regionaalenergieloket.nl/hoeksche-waard.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Berichtgeving | Gemeentenieuws | 'Woning isoleren? Vraag subsidie aan!
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden