Toegankelijkheid

Gemeente Cromstrijen besteedt veel aandacht aan toegankelijkheid, gebruiksgemak en vindbaarheid. Wij proberen alle informatie zo aan te bieden dat iedereen deze eenvoudig kan vinden en gebruiken. Wij gebruiken daarvoor het Kwaliteitsmodel Webrichtlijnen. Wilt u meer weten over de webrichtlijnen, kijk dan op www.webrichtlijnen.nl.

Webrichtlijnentoets 2015

Onze website is momenteel toegankelijk volgens de Webrichtlijnen versie 2 op niveau AA, op twee verbeterpunten na.

Op 27 oktober 2014 is door SIMgroep en KING een aantal veelbezochte pagina's op onze website handmatig getoetst op de webrichtlijnen. Daarbij zijn een aantal onderdelen gevonden die niet voldoen. Deze onderdelen zijn aangepast.

Op 5 november 2015 is door Gewoon Toegankelijk een automatische toets gedaan. Daar kwamen twee verbeterpunten uit, welke voorgelegd zijn aan de leverancier van de website.

U kunt onderaan deze pagina het rapport van deze toetsen bekijken, en een verklaring waarin wij uitleggen wanneer de verbeterpunten zijn uitgevoerd.

Maatregelen om de toegankelijkheid te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de Webrichtlijnen te bevorderen:

  • Automatische toetsen: onze website wordt elke drie maanden getoetst door een automatische toetstool zoals Gewoon Toegankelijk.
  • Handmatige interne toetsen: Onze webmaster toetst eenmaal per jaar de website handmatig.
  • Interne controle vóór publicatie: Onze webmaster toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Periodieke interne controle: Onze webmaster voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.

Melding van ontoegankelijkheid

Mocht u van mening zijn dat onze website ondanks onze toetsing niet voldoet of heeft u om wat voor een reden dan ook geen toegang tot de informatie die u zoekt; laat het ons weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren, zodat u en eventuele medebezoekers in de toekomst optimale toegang hebben tot onze informatie.

U kunt een melding doen door een mail te sturen naar info@cromstrijen.nl.

Beschrijf hierin in ieder geval het probleem en neem de link naar de desbetreffende pagina op.

Wij kunnen uw melding beter beoordelen wanneer u aanvullend ook aangeeft welk besturingssysteem u gebruikt (Windows, Mac OS, e.d.), welke browsersoftware u heeft (Internet Explorer, Safari, Chrome e.d.), of u instellingen heeft aangepast en of u hulpmiddelen, schermlezer, schermvergrotingssoftware, spraakherkenningssoftware gebruikt.

Uw melding zal in onderzoek genomen worden en u wordt op de hoogte gesteld van de beoordeling en eventueel de termijn waarin het wordt aangepast.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Toegankelijkheid
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden