Burgernet

Laat van je horen met Burgernet

De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. In uw eigen buurt kunt u zelf ook al veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Nu is er Burgernet waardoor de gemeente en politie nog beter met u samen kan werken.

Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding, een Burgernetactie op. Deelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS. Als deelnemer van Burgernet kunt u dan helpen bij het zoeken van bijvoorbeeld een vermist kind. Maar ook bij het oplossen van een misdrijf. En bij een hartstilstand kunt u alvast eerste hulp verlenen.

In een crisissituatie, zoals bij een gifwolk, krijgt u als deelnemer van Burgernet hierover informatie wat te doen. Daarom is het zo belangrijk dat heel veel mensen aan Burgernet gaan deelnemen. Door uw ogen en oren te gebruiken kunt u direct helpen om uw leefomgeving veiliger te maken. Dat kan eenvoudig vanuit huis, op straat of vanaf uw werkplek.

U kunt zich aanmelden via de website van Burgernet.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Veligheid | Burgernet
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden