Hartveilig Wonen

Een leven redden kan iedereen: u ook! Word vrijwilliger voor Hartveilig Wonen!

Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Wel prettig te weten dat hulp dan heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met Hartveilig Wonen weet de buurt- of sportgenoot precies welke hulp verleend moet worden. Een leven redden kan namelijk iedereen!

Wat is Hartveilig Wonen?

Hartveilig Wonen is georganiseerde burenhulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute hart/circulatiestilstand kan verminderen. Hartveilig Wonen is vrijwillige burgerhulp voordat de gealarmeerde ambulancedienst is gearriveerd. Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen aan het project Hartveilig Wonen.

Hoe werkt Hartveilig Wonen?

Op een bepaalde locatie wordt iemand onwel. Omstanders bellen direct 112 en de meldkamer schakelt de ambulancedienst in om naar het slachtoffer toe te gaan. Bij verdenking van een acute hart/circulatiestilstand, alarmeert de meldkamer ambulancezorg, opgeleide en geregistreerde vrijwilligers die in de buurt zijn van het slachtoffer. Zij ontvangen een sms-bericht op hun mobiele telefoon met de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED. Deze vrijwilligers gaan naar het slachtoffer om hulp te bieden tot de ambulance aanwezig is en ambulance personeel de zorg overnemen.

Helpt u mee met Hartveilig Wonen?

Hartveilig Wonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren/defibrilleren of bereid zijn dit te leren. Wij zijn hard op zoek naar mensen in onze gemeente die deze vorm van burenhulp helpen opbouwen: vrijwilligers die in nood de juiste hulp bieden. Doet u mee? Zo'n honderd personen gingen u al voor!
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Almar Oosterlaan, telefoonnummer 14 0186 of a.oosterlaan@cromstrijen.nl

Is uw EHBO certificaat verlopen? Voor een herhalingstraining kunt u contact opnemen met:

Numansdorp
EHBO – vereniging
De heer Ewoud Verbaas
e. e.verbaas@hetnet.nl

Klaaswaal
Reanimatie-instructeur
De heer Jan van Weezel
e. j.vanweezel@erasmusmc.nl
t. 0623889595

Numansdorp en Klaaswaal
BHV-BLS-EHBO JAS
Mevrouw Jolanda Saarloos
e. j.zwolsaarloos@upcmail.nl
t. 0636426695

Meer weten?

Op deze speciale pagina vindt u meer informatie over Hartveilig Wonen. Ook kunt u voor meer informatie kijken op de speciale website van Hartveilig Wonen. Of bekijk dit filmpje!

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Veligheid | Hartveilig Wonen
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden