Herontwikkeling Vlielanderstraat

Eén integraal plan voor nieuwbouw oude gemeentewerf

Op 26 januari 2017 ondertekenden wethouder Hans Flieringa als plaatsvervanger van projectwethouder Bas Boelhouwers namens de gemeente Cromstrijen, de heer Ton (jr.) van Bolton en de heer Bouhuisen namens Bouhuisen projectontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst van het te ontwikkelen terrein Vlielanderstraat en Meidoornstraat in Numansdorp. Met het ondertekenen van deze nieuwe overeenkomst zetten partijen de stap richting één integraal bestemmingsplan om te komen tot nieuwbouw op de locatie Vlielanderstraat in Numansdorp. Onder de projectnaam “Vlielanderstraat” gaat Bouhuisen 5 woningen en Bolton 13 woningen bouwen voor diverse doelgroepen.

Inhoud samenwerkingsovereenkomst 

In de overeenkomst zijn de afspraken tussen de gemeente, Bolton en Bouhuisen over de grond van de voormalige gemeentewerf definitief gemaakt. Het te ontwikkelen gebied is inclusief voormalig Groene Kruisgebouw en het kerkje aan de Groeneweg. Omschreven is ook wie verantwoordelijk is voor activiteiten die voortvloeien uit het bouwen van een dergelijke woningbouwlocatie, zoals de aanleg van parkeerplaatsen. Door het sluiten van de anterieure overeenkomst hoeft er geen exploitatieplan vastgesteld te worden en starten wij binnenkort met de procedure voor het bestemmingsplan en het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

Druk bezochte inloopavond

Op donderdag 1 september 2016 vond er een inloopavond plaats voor omwonenden en andere belangstellenden. Het werd een drukbezochte avond waarbij vragen werden gesteld over onder andere parkeren, werkzaamheden en de woningen zelf. De gemeente werkt het project samen met de ontwikkelaar verder uit. Wij verwachten aan het einde van dit jaar te starten met de benodigde bestemmingsplanprocedure.

Tijdens de avond werden de eerste beelden van de te bouwen huizen getoond. Deze beelden vindt u hier onder.  Alle woningen worden zoveel mogelijk naar wens van de nieuwe bewoners gerealiseerd, het Bolton à la Carte-concept.

Impressie van de woningen

Overzicht van het totale project

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of behoefte aan aanvullende informatie, dan is mevrouw Lanooij via het e-mailadres y.lanooij@cromstrijen.nl bereikbaar. Zij probeert uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Verkoopinformatie kunt u verkrijgen bij Makelaar Veldhoen en Romeijn. U kunt contact opnemen met mevrouw Van de Ree-Edel via het e-mailadres m.vanderee@veldhoen-romeijn.nl. Telefonisch is zij bereikbaar op 0186 619300.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Projecten | Herontwikkeling Vlielanderstraat
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden