Jongeren

Het lokaal en regionaal jeugdbeleid staat volop in de belangstelling bij de gemeente Cromstrijen. Bij de implementatie en uitvoering van het jeugd- en jongerenbeleid spelen naast V&R Jongerenwerk ook jongeren zelf een belangrijke rol. Dat geldt niet alleen voor de aanpak van de maatschappelijke jeugdproblematiek. De gemeente ziet de jongeren en het jongerenwerk als professionele partners in de afstemming van het lokale jeugdbeleid met jeugdzorg, in de vrijetijdsbesteding en als stem van de jongeren richting maatschappij en politiek.

De lokale doelstelling van de gemeente is dat jongeren hier prettig opgroeien, spelen, recreëren, sporten en zich ontplooien.

De gemeente is bijzonder actief waar het gaat om ruimte voor jeugd- en sportverenigingen. Een overzicht van deze verenigingen vindt u in de Digitale gemeentegids.

Website voor jongeren

Voor de jongeren in de gemeente Cromstrijen is er een speciale jongerenwebsite. Hier vind je informatie over de activiteiten van het jongerenwerk in de gemeente. Ook vind je hier de contactgegevens van de jongerenwerkers en combinatiefunctionarissen van Cromstrijen.

Jeugdhulp

Kinderen en jongeren verdienen het om prettig en veilig op te groeien. Gelukkig lukt dat bij de meesten op eigen kracht in het gezin of met hulp van familie, vrienden of buren. Maar soms lukt het ook niet en is er tijdelijk extra hulp nodig. Kinderen van 0 tot 18 jaar en hun opvoeders kunnen dan terecht bij het jeugdteam Hoeksche Waard. Vanaf 1 januari 2015 zijn in de Hoeksche Waard drie jeugdteams actief. Een in de gemeente Oud-Beijerland, een team in Binnenmaas-Strijen en een in de gemeente Cromstrijen-Korendijk. Op www.jeugdteamhw.nl vindt u meer informatie over de jeugdteams.

Jeugdteam Cromstrijen-Korendijk

Bent u woonachtig in de gemeenten Cromstrijen of Korendijk, heeft u vragen over opvoeden en opgroeien of problemen waar u zelf niet meer uitkomt ? Of bent u als jeugdprofessional werkzaam in de gemeenten Cromstrijen of Korendijk en wilt u praten over een probleemsituatie? Dan kunt u terecht bij het jeugdteam Cromstrijen of Korendijk. U kunt het team telefonisch of per mail bereiken op onderstaand telefoonnummer en e-mailadres. U kunt ook een aanmeldformulier invullen op www.jeugdteamhw.nl, een van de medewerkers neemt dan contact met u op.

Jeugdteam Cromstrijen-Korendijk

t. 088-1239925

e. info@jeugdteamhw.nl

i. www.jeugdteamhw.nl

Crisisdiensten

Wanneer er sprake is van direct gevaar of een levensbedreigende situatie voor een kind of jongere in de Hoeksche Waard, dan kunt u contact opnemen met een crisisdienst. We spreken van direct gevaar wanneer een kind of jongere het slachtoffer is of dreigt te worden van fysiek of psychische geweld, ernstige verwaarlozing of seksueel misbruik. Of wanneer een ouder of jeugdige onmiddellijk psychiatrische hulp nodig heeft. Hieronder vindt u de telefoonnummers die u kunt bellen wanneer de veiligheid van een kind of jongere direct wordt bedreigd.

Zorg voor Jeugd

Het signaleringssysteem Zorg voor Jeugd is bedoeld om problemen bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-23 jaar in een vroegtijdig stadium te signaleren en vervolgens de coördinatie van zorg te organiseren. Op deze manier moeten risico’s met kinderen en jongeren worden voorkomen. Kijk voor meer informatie op van Zorgvoorjeugd

Instanties en organisaties

Kijk voor instanties en organisaties die activiteiten voor de jeugd organiseren in de Digitale gemeentegids.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Welzijn | Jongeren
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden