Openbare orde

Alcoholvrije zones

Om alcoholgebruik te beperken, hebben alle gemeenten in de Hoeksche Waard het artikel over ‘Openlijk drankgebruik’ van de Algemene plaatselijke verordening (APV) aangepast.
Voorheen kon de politie bij alcoholgebruik op straat alleen ingrijpen als er sprake was van overlast. De wijziging in de APV maakt het mogelijk dat de politie in aangewezen gebieden, ook zonder dat er sprake is van overlast, mag optreden tegen openbaar alcoholgebruik.

De gemeente Cromstrijen heeft vier zones aangewezen. Het is in deze gebieden verboden alcoholhoudende dranken te nuttigen of aangebroken verpakkingen met alcoholhoudende dranken bij je te hebben.

De vier zones

  • Vanuit noordelijke richting: Hallinxweg en Middelweg
  • Vanuit oostelijke richting: Weth. Van der Veldenweg. Goudvink en Putter
  • Vanuit zuidelijke richting: Schuringsedijk en Molendijk
  • Vanuit westelijke richting: Berkenlaan, Eikenlaan, Plataanstraat, Azaleastraat, Vlielanderstraat, Nassaustraat, Julianastraat, Irenestraat, Wilhelminastraat en Koninginneweg

Vandalismeschades

De gemeente is ieder jaar vele euro's kwijt aan het repareren van gemeentelijke eigendommen, zoals verkeersborden, lichtmasten, bushokjes, palen, hekwerk, speeltoestellen, straatkolken en verkeerspalen.

Kosten

Alle kosten (materiaal en uurloon) die nodig zijn voor het herstellen van de gemeentelijke eigendommen worden volledig verhaald op de veroorzaker.

Hulp van inwoners

Omdat het veel tijd kost om vandalen op te sporen, heeft de politie de hulp van inwoners hard nodig. Met goede tips kunnen zij vaak al ver komen. Dankzij de tips maken de politie en de gemeente minder kosten en kunnen zij zich met andere zaken bezig houden.

Meld Misdaad Anoniem

U kunt een misdaad anoniem melden via telefoon (0800) 7000 of via de internetsite van de politie meldmisdaadanoniem.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Veligheid | Openbare orde
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden