Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW)

Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW)  is een samenwerkingsverband van de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen). WIHW is in 1 januari 2016 ontstaan vanuit de fusie van: de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) en WHW-bedrijven. De WIHW voert de volgende wetten en regelingen uit:

Bbz

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is een kredietregeling voor zelfstandige ondernemers – waaronder agrarische – met financiële problemen.

IOAW

Als u ouder en werkloos bent, kunt u een beroep doen op de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW). Met de uitkering kunt u in uw inkomen voorzien. Uw inkomen en dat van uw partner worden aangevuld tot bijstandsniveau. Dit voorkomt dat u na de WW een beroep moet doen op de bijstand.

IOAZ

Heeft u een eigen bedrijf gehad, maar moest u stoppen omdat uw inkomsten onvoldoende waren? Of was u zelfstandige maar bent u gestopt omdat de inkomsten achterbleven? En bent u tussen de 55 en 65 jaar? Dan is er de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).

Participatiewet

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb). De bedoeling van de Participatiewet is om meer mensen aan de slag te krijgen. Ook mensen met een arbeidsbeperking moeten makkelijker werk kunnen krijgen.

Inkomensondersteuningsbeleid

Om te voorkomen dat mensen in (grote) financiële problemen komen door bijvoorbeeld ziekte, arbeidsongeschiktheid of ontslag kunnen belanghebbenden bij het WIHW terecht voor individuele en categoriale bijzondere bijstand

Schuldhulpverlening

Het meldpunt Budgetadvies & Schuldhulpverlening helpen mensen met financiële problemen.

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Vul dan het vraagformulier in.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Welzijn | Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW)
Deel deze pagina
Bel 14 0186!

Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp Icon adres gegevens
Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp
14 0186 | 088-6471000  Icon telefoonnummer
info@cromstrijen.nl 
Openingstijden